Sunday, June 17, 2012

DiscoveryOfTheWeekVol.2. by melon




      Rita Ora!

     Jay Z'nin son kesfi!

     Rihanna'yi dunya stari haline getiren Jay-Z'nin simdiki hedefi RITA!


     26 Kasim 1990 Ingiltere dogumlu, Kosova kokenli bir sarkici olan Rita Ora 2009 yilinda BBC'nin duzenledigi Eurovision secmelerine katilmis, Sarkiciligin yani sira daha bir suru yetenegi olan Rita, 2004 yilinda Ingiltere yapimi SPIVS filminde rol almis ve Jay-Z ile tanistiktan sonra hayati degismis.

     2009 yilinda New York'a gittigi bir donemde Jay-Z ile tanisma firsati yakalayan Rita Ora kendini fark ettirmis olacak ki Jay-Z'nin muzik sirketi olan Roc Nation ile bir anlasma imzalamis, hemen arkasindan Craig David ile "Where's Your Love' sarkisinda duet yaparak ismini ufak ufak duyurmaya baslamış.


Jay-Z, Rita Ora, Kanye West



     O donemlerde Rihanna'nin 'RATED R' albumu dunyayi kasip kavurdugundan Rita'nin da yasinin kucuk olmasi , Jay-Z’nin Rita'nin cikacak ilk albumunu beklemeye almasina neden olmus.
     2010 yilinda Jay-Z - Kanye West tayfasindan olan Drake'in "Over" klibinde oynayarak hem ‘’bu kız kim?’’ dedirtti hem de daha geniş kitlelere kendine tanıtmaya başlamış oldu.




Drake "Over" Music Video with Rita Ora


     Magazin basininda da Rihanna, Beyonce ve J.Lo karisimi olarak bahsedilen Rita Ora, Kim Kardashian'in kardesi Rob Kardashian ile olan birlikteligi sayesinde de daha cok konusulmaya baslamis, boylece cikis için magazin desteğinide arkasına almış oldu.

Rita Ora & Rob Kardashian

     Ilk olarak Ingiltere'nin onemli produktor ve DJ'lerinden biri olan DJ Fresh ile "Hot Right Now" ile YouTube uzerinde 25 milyon dinleme yakalayan Rita, bu cikisini devam ettirmek icin Ingiltere'nin Kanye West'i olarak gorulen Tinie Tampah dueti "R.I.P" single'i ile 3 hafta liste basi oldu.
     Klibin yonetmenligini Emil Nava ile yapan Rita, klip konsepti ve imajiyla Rihanna ile kiyaslanmaya basladi.


Rita Ora vs. Rihanna

     Bunun sebebi de aslinda "R.I.P."i Drake'in ilk olarak Rihanna'yi dusunerek yazmis olmasi;
O donem Rihanna'nin "LOUD" albumunun konseptine uymayacagini dusunulerek reddetmesi ile sarki Rita'ya gitmis ve sohret basamaklarini bir kez daha, bu sefer bir adim onde, tirmanmaya baslamis.


     Rihanna'nin "We Found Love" ile Ingiltere'yi tabiri caizse ‘’avucunun icine’’ almasi ve oradaki imajiyla cok sevilmesi, ozunde 'tam da o kiz' olan Rita'nin onu taklit ettiigi dedikodularina neden oldu.

      Dunya basini Rihanna mi? Rita mi? tartismasi icerisindeyken, Rita tabiki de Jay-Z avantajini kullanarak VEVO uzerinden tanitim videolari yapiyor ve o 'tatli' ingiliz aksani ile yavas yavas dinleyici kitlesini olusturuyordu.

     15 milyon takipcisi olan, Amerikalilarin taptigi kadin Kim Kardashian'in Rita icin attigi twitlerle de 'gizli' PR tikir tikir isliyordu.

     Bu cikisini Amerika icin ozel olarak hazirladigi "How We Do" single'i ile devam ettiren Rita Ora, bu sefer "R.I.P"teki o sert sexy kiz yerine sevimli, arkadaslariyla eglenen bir parti kizi olarak karsimiza cikiyordu.

     Aslinda bu iki single o kadar basarili bir stratejinin urunuydu ki Jay-Z'ye bir kez daha hayran olmamak elde degil.

     Ingiltere'de ses getirecek daha sert bir tarzla piyasada yer alırken, Amerika'da "Ben de boyle bir sey yaptim..." tarafından bir single ile piyasaya cikisi aslinda Rita'nin ne kadar iddiali bir proje oldugunu gozler onune seriyor.

Rihanna heart Rita Ora

      Muzik kariyerinde bunlar yasanirken gecen ay Jay-Z ve Kanye West'in Ingiltere'de verdikleri konser serilerinin birinin after party'sinde Rihanna'nin Rita'yi optugu fotografi twitter'a yuklemesi "Acaba Rihanna Rita'dan nefret mi ediyor?" dedikodularini da bir kenara atiyordu.

      Cunku, onlar ayni sirkete bagli iki sarkici ve sanirim Rihanna bu zorlu yolu adim adim cikan bir kiz olarak artik buyumus olacak ki onun izinden gelen Rita'yi "Kanatlarimin altina aldim!" mesaji ile korumasi altına aliyordu.

     Su an Ingiltere'nin dunyaca unlu grubu 'Coldplay' ile dunya turnesinde olan Rita Ora, artik o merdivenleri ikiser ucer cikmaya basladi bile.

     Iste Jay-Z'nin dunyaya tanitmaya basladigi en yeni ismi 'Rita Ora' boyle bir kiz… Sesi, tarzi sonuna kadar hissedilen Ingiliz aksani'nin kattigi sevimlilik ve vazgecilmez magazin faktoru ile daha iki single ile herkesin onu tanimasina neden oldu.

     Yakindan takip edin derim Rita Ora ismini, cunku onu daha cooook uzun bir sure duyacagiz!


Ps. Meraklisina! Rita Ora iki gun once twitter uzerinden attigi twitte studyoda album sarkilarini dinledigini ve kisa dogru bir albumle karsimiza cikacagini duyurdu!


     Bu arada ben kendimi tanitmadim;
     Buradan size muzik ile ilgili olaylari elinden geldikce haberdar edecek olan en yeni yazarim. Ben kim miyim? Muzige asik olan bir kiz! Gerisini bosverin zaten.

     Gorusuruz! Ciao!

Ps. DiscoveryOfTheWeekVol.2. in English will be here soon! Thanks for your patience ;)


No comments:

Post a Comment