Saturday, June 23, 2012

DiscoveryOfTheWeekVol.3. by melon


İngilizlerin Şimdi ki Pop İdolü!


Dünya Müziğine birçok isim kazandırmış olan İngiltere’nin sıradaki ismi Jessie J.

Küçüklüğünden beri sahnede olan, 9 yaşında müzikallerde başrol olmuş kocaman sesli küçük kız. Kocaman diyorum çünkü son yıllarda çıkış yapan en iyi vokellerden biri Jessie.

 
Amy Winehouse, Adele ve Leone Lewis'in okulu olan Brit School Mezunlarından. 
Hatta, Adele ve Leone Lewis ile bu "Kocaman Sesler" okulunda sınıf arkadaşıymış Jessie J.
Müzik kariyerine biraz geç başlamış olsa da sağlam adımlarla ilerleyen biri. Biraz geç diyorum çünkü bu sesi keşfetmemiz 2011 yılına denk geliyor.


Aslında siz onu 2011'de çıkarttığı "WHO YOU ARE"  albümüyle keşfetmiş oldunuz, ben ise onu YouTube’da  pijamaları ile kameranın karşısına geçtiği, bağıra bağıra şarkı söylediği hallerinden tanıyorum:)  


Sempatik, tamamıyla kendi olduğu o dev sesi ile şarkı söyleyen bir kızdı J. Hatta, bir videosunun kapanış konuşmasında 'peace' işareti yaparken kolunu masaya çarpıp canı acıyınca 'Hiç bir zaman cool olamayacagim!' diyerek veda etmişti.


(Video için ; http://www.youtube.com/watch?v=FKfzXq1gcG4)


Buradan da anlaşıldığı gibi tamamıyla ‘kendi’ olan biri Jessie J. 

Müzik kariyerine ise işin mutfağı olan şarkı  sözleri yazmakla başlamış. Ilk olarak Chris Brown'a  "I Need This" şarkısını yazmış; asıl çıkışını ise Miley Cyrus'a yazdığı  'Party in the USA' ile yapmış bu cool olamayan kız.

Bir çok listede 'liste başı' olarak yer alan bu şarkının ardından, 2010 yılında EASY A filminin soundtrack’i 'Sexy Silk'i yazmak yetmemiş olacak ki o mükemmel sesini de bizlerle tanıştırdı. Bence hala ‘Sexy Silk’ Jessie J’in sesinin en çok hissedildiği, önemli şarkılarından biridir.

Şarkı yazmaya devam ettiği dönemde Rihanna’yı düşünerek yazdığı 'Do It Like a Dude' u Island Records'a götüren Jessie, ona iyi bir çıkış getireceği düşünülerek bir anda karşımıza çıktı. 
Island Records ile anlaşma imzalayan Jessie J ilk single’ı "Do it Like a Dude"a çektiği klibi, şarkı sözleri, imajı ve sesi ile hemen kendini fark ettirdi. 


İngiltere de 2 numaraya kadar yükselen bu şarkı, ona şöhret basamaklarını çıkmasında yardımcı olacaktı. İnternete videolar koyarak şarkı söylen kızın, kendine ait bir klibi vardı artık.

Bu çıkışı iyi değerlendirmek isteyen Jessie, Vevo ile yaptığı tanıtım videoları ve konser serileriyle milyon tıklamalar yakalayarak kendi kitlesini oluşturmaya başlamıştı.


'Do It Like Dude' gibi sert, dikkat çekici bir sound ile güzel bir çıkış yakalamasının hemen arkasından ‘Price Tag’ gibi daha soft olan özlenen pop sound’yla geniş kitleleri hedefliyordu ki; dünya çapında bir başarıya imza attı. Aslında çok da iyi bir strateji idi!
     
   Bu sayede İngiltere, Amerika ve daha birçok ülkede liste başı oldu. Bu da artık onu dünyaca tanıtan bir şarkıcı konumuna getirdi. Şu anda YouTube'da en çok izlenen videolar arasında yer alan ‘Price Tag’ 215 milyon izleme almış durumda.



Hatta, en iyi canlı performanslarından biri olan Vevo konserinde söylediği 'NoBody’s Perfect'; insan üstü bir sese sahip, inanılmaz bir performans! Hala izlerken o sesleri nasıl çıkartabildiğine inanamıyorum!

(Jessie J Vevo Lift – Nobody’s Perfect :  http://www.youtube.com/watch?v=yx-G_bFeHzw&feature=fvsr
)


Bunun yanı sıra İngilizler için çok önemli bir ödül olan; Amy Winehouse, Adele gibi isimlerin kariyerlerinin başında aldığı 'En Iyi Çıkış Yapan Sanatçı'  Brit’ini de almış oldu.



Price Tag’in ardından ilk albümü olan ‘Who You Are’ı yayınlayan Jessie J, bu albümüyle bir çok ilk'e imza attı. İngiltere’de ilk albümle 6 şarkısını da ilk 10 listesine sokan ilk kadın şarkıcı oldu.



2012 yılına geldiğimizde 1 yıl kadar kısa bir süre icerisinde sesi ve şarkıları ile kendisini dünyaya sevdirmesi ona The Voice Uk'de vokal koç’luğu teklifini getirdi ve buradaki sempatik tavırlarıyla İngiltere’de büyük bir hayran kitlesi oluşturdu.



Şu anda bir çok festivalde konser vermesinin yanında İngiltere’deki 2. Turnesini 2013 yılında gerçekleştireceğini açıkladı.


     Turnenin adı ise çok hoş: "Nice to Meet You"




 Bu kadar kısa zamanda bu kadar başarıya imza atmış olması, onun hala o  YouTube’daki kızı kaybetmediğinin göstergesi bence. O yüzden bütün dünya bu kadar kısa sürede benimsedi Jessie’yi. 
    Twitterda attığı tweetler, koyduğu fotoğraflar, tam da kendi olduğu halleri eskiden nasılsa öle devam ediyor Jessie’nin.

Bizi sevindiren haber ise 26 Haziran’da İstanbul’da konser vericek olması Jessie'nin. 
Bir çok kez tatil için geldiği ve en sevdiği ülkelerden biri olarak belirttiği Türkiye’ye, bu sefer ilk konserini vermek için geliyor. 





 PS.  Geçenlerde Jessie ona attığım bir tweete cevap verdi! Konser için çok az bir süre kaldığını yazdığım tweetime o da "Aaagh bekleyemiyorum!" cevabını verdi. 






Valla bende bekleyemiyorum! Bir an önce konser de hep birlikte çıldırmak üzere! J J J J…JJJJESSİE J!


                                                                                                                             by Melon

No comments:

Post a Comment